Printfriendly

2017. október 22., vasárnap

Tejfölös céklasaláta



Eddig tulajdonképpen csak egyfajta céklasalátát szeretett a család, ami a cukros, esetes és tormás ízesítéssel készült. Itt volt az ideje, hogy másféle változatot is kipróbáljak. Ez próbaként csak egy egész kis adag. Nagyon finom, de mindenképpen érdemes pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 2 személyre:
*3 közepes darab főtt cékla
*3 púpozott ek krémes tejföl
*1 púpozott ek majonéz
*0,5 kk só
*3 nagy gerezd zúzott fokhagyma

A puhára főtt céklákat meghámozzuk, majd apróra kockázzuk. A tejfölt simára keverjük a sóval, majonézzel, zúzott fokhagymával, és beleforgatjuk a céklát. Pár órát a hűtőben pihentetjük. Sültekhez, húsokhoz kínáljuk köretként.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


2 megjegyzés:

  1. Szia. Jól hangzik. Majd kipróbàlom így is. A mi verziónkban nincsen fokhagyma, viszont almakockàk igen! És Barbie salàtànak hívjuk 😄 hàtha így jobban megeszik a gyerekek 😀

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Nálunk is lányos salátának titulálta a család :-)

      Törlés