Printfriendly

2017. október 16., hétfő

Cukkinis sajtropogós



Szerencsére idén is csodás cukkini termésünk volt a kertben. Sokszor igencsak fejtörést okozott, hogy a hagyományos és megszokott fogásokon túl milyen formában kerüljön az asztalra. Most egy olyan érdekességet készítettem, amihez csupán két hozzávaló szükséges, mégpedig a sajt és a cukkini. Ez egy tojásmentes, gluténmentes, húsmentes fogás, amit az ember lánya vagy fia szívesen rágcsál egy jó kis film közben ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 2 személyre:
*10 dkg finomra reszelt cukkini
*1 nagy csipet só
*12 dkg trappista sajt

A sajtreszelőn lereszelt cukkinit megszórjuk sóval és 10 percet hagyjuk állni. Egy konyharuhába téve kicsavarjuk a levét. Összekeverjük a finomra reszelt sajttal, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk és előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése