Szerencsére idén is csodás cukkini termésünk volt a kertben.
Sokszor igencsak fejtörést okozott, hogy a hagyományos és megszokott fogásokon
túl milyen formában kerüljön az asztalra. Most egy olyan érdekességet
készítettem, amihez csupán két hozzávaló szükséges, mégpedig a sajt és a cukkini.
Ez egy tojásmentes, gluténmentes, húsmentes fogás, amit az ember lánya vagy fia
szívesen rágcsál egy jó kis film közben ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin
októberi számában is.
Hozzávalók 2
személyre:
*10 dkg finomra reszelt cukkini
*1 nagy csipet só
*12 dkg trappista sajt
A sajtreszelőn lereszelt cukkinit megszórjuk sóval és 10
percet hagyjuk állni. Egy konyharuhába téve kicsavarjuk a levét. Összekeverjük
a finomra reszelt sajttal, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk
és előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük. A
tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése