Van két füge bokrunk, de még mindkettő olyan fiatal, hogy
eddig nem volt egyiken sem termés. Most kaptunk egy kedves hölgytől egy nagydoboz
friss fügét és törtem a fejemet, hogy mi készüljön belőle. Az első fogás egy
egyszerű édesség, egy kis joghurtos pite lett. A második egy húsos étel, de
arról majd később mesélek. Könnyű kevert tészta az alap, ami klassz párost
alkot a lédús fügével.
Hozzávalók egy
26 cm-es pitéhez:
*15 dkg liszt
*1 csapott tk sütőpor
*1 nagy csipet só
*8 dkg porcukor
*10 dkg margarin
*2 közepes tojás
*1,25 dl joghurt
*8 db füge
A sütőt előmelegítjük, a piteformát vékonyan kikenjük
margarinnal és megszórjuk liszttel.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral. A puha
margarint kikeverjük a porcukorral, majd a tojásokkal, joghurttal.
Beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Az előkészített formába simítjuk. A félbevágott füge
szemekkel kirakjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol
alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük, ami nekem 35 perc volt, de ez persze
sütőnként eltérhet.
Hagyjuk kihűlni és egy éles késsel szeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Szia!
VálaszTörlésMa elkészítettem a pitét, bár azért csak csorgattam rá egy kis ét csokit és Isteni finom! A tésztája nagyon szuper! :)
Köszi szépen a recit!
Üdv:pontycomb
Nagyon-nagyon jó recept! Köszönöm szépen!Hipp-hopp elkeszíthető és nagyon könnyű süti. 😉
VálaszTörlés