Minden évben vetünk céklát a kertünkben, ami rendszerint
annyit terem, amit mi el is fogyasztunk. Most a hagyományos salátán túl
próbáltam egyéb finomságot is készíteni belőle. Ez tulajdonképpen egy édesség,
amihez a cékla nincs előre megfőzve. Kínálhatjuk desszertként vagy második
fogásként egy tartalmas leves után. A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 4
személyre, kb. 14 darabhoz:
*3 közepes alma
*1 közepes cékla
*2 evőkanál cukor
*1 evőkanál vaníliás cukor
*1 nagy csipet só
*2 nagyobb tojás
*22 dkg liszt
*1 csapott teáskanál sütőpor
*2,5 dl görög joghurt
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*porcukor
A céklát és almákat meghámozzuk, utóbbi magházát
kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Ízesítjük sóval, cukorral,
vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, majd a sütőporos
liszttel csomómentesre keverjük.
Serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, majd kanállal kis
halmokat teszünk bele, amit elsimítunk, és közepes lángon mindkét oldalukat
megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése