PrintFrendly

2017. október 31., kedd

Bounty csiga



A család nagyon kedveli a kakaós csigát és egy bizonyos kókuszos csokoládét. Most ezt a kettőt hoztam össze egy puha csigában. Kakaós, kókuszos és csokoládés. Nagyon finom uzsonna lett belőle, hamar elkapkodta a család.
Hozzávalók kb. 16 csigához:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*0,5 kk só
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*2,5 dkg friss élesztő
*2 dl tej
*1 egész tojás
*10 dkg margarin

Töltelékhez:
*2 ek olaj
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
*3 púpos ek kókuszreszelék

Tetejére:
*15 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj
*4-5 ek kókuszreszelék

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kevés cukorral, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. 
Lisztezett felületen téglalap alakúra és 4 mm vékonyra elnyújtjuk. Megkenjük olajjal, majd megszórjuk a cukor, vaníliás cukor, kakaó, kókuszreszelék keverékével. 
A szélesebb oldalától kezdve szorosan feltekerjük. 2 cm széles csigákra vágjuk, amiket sütőpapíros tepsibe fektetünk egymástól egy kicsit távolabb. 
Letakarva további 20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 12 perc alatt megsütjük. Ezután lekenjük egy kevés tejjel, és letakarva hagyjuk kihűlni.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd a csigákat megmártjuk benne, és a tetejükre kókuszreszeléket szórunk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése