Ez egy egész érdekes rakott csirke, mégpedig cukkinis és
répás feltéttel. Hidegen és melegen is finom fogás, bár kétségtelen, hogy
előbbinél sokkal szebben szeletelhető. Nem nagy adag, de egész laktató, nálunk
négy főnek teljesen elegendő egy ebéd alkalmával. A recept megjelent a Kifőztük
magazin októberi számában is.
Hozzávalók 4
személyre:
*1 egész nagy csirkemellfilé
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
Cukkinis
feltéthez:
*20 dkg reszelt cukkini
*1 csapott kk só
*1 nagy szál sárgarépa
*1 kis fej vöröshagyma
*2 kisebb tojás
*15 dkg trappista sajt
*3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 csapott ek liszt
Először a megtisztított cukkinit a reszelő nagy lyukán
lereszeljük, megszórjuk sóval és félretesszük. A csirkét felszeleteljük,
vékonyra klopfoljuk és egy 20*20 cm-es olajjal vékonyan kikent jénaiba
fektetjük szorosan egymás mellé. Meghintjük sóval és borssal.
A cukkinit
kicsavarjuk, majd egy tálban összekeverjük a durvára reszelt répával, az apró
kockára vágott hagymával, a reszelt sajt kétharmadával, kissé felvert tojással,
liszttel és ízesítjük a fűszerekkel.
A csirkeszeletekre kanalazzuk a cukkinis
tölteléket. Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 50 percet
puhítjuk, majd a maradék sajttal megszórva további 20 percet pirítjuk.
Hagyjuk
kihűlni és kockára felvágva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése