Ritkán sütök islert, mert egy picit munkaigényes a
mártogatása, de olyankor mindig nagy sikere van. Most saját készítésű ribizli
dzsemmel töltöttem meg.
Elfelejtettem megszámolni, hány darab lett belőle,
olyan hamar elfogyott a tálcáról.
Hozzávalók 6
főre:
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*10 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás porcukor
*1 csapott kk sütőpor
*5 dkg darált dió
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*20 dkg margarin
*1 tojás sárgája
*Pár ek savanykás lekvár, dzsem (nálam ribizli)
*20 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj
Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, cukrokkal,
sóval, darált dióval és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a margarint és gyors
mozdulatokkal összedolgozzuk.
Lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra elnyújtjuk és
egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 8
perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 1-1 darabot egy kiskanál
savanykás lekvárral vagy dzsemmel összeragasztunk. Érdemes pár órát várni a csokizással,
mert akkor a két tészta lap közben nem csúszik el egymáson.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és
megmártjuk benne a sütiket.
Sütőpapíron hagyjuk, míg a csoki megszilárdul.
Én a maradék csokoládét később újra felolvasztottam és
csíkokat húztam az islerek tetejére.
Légmentesen elzárva legalább egy hétig biztosan eláll.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése