Négy évvel ezelőtt készítettem el az első adagot. Akkor is pillanatok alatt elfogyott. Aztán elfeledkeztem róla. Most eszembe jutott. Két nap alatt kétszer golyózgattam, mert a nagyobbik gyermekem azt mondta: anya, ebből nagyon sokat kérek.
Amúgy nagyon egyszerű, tényleg pár perc az
összeállítása, majd jön a sodrás és a bevonás. Aztán másodpercek alatt el is
tűnik a tálcáról.
Ízre nagyon hasonlít arra a bizonyos piros pöttyösre.
Nem lehet
belőle eleget csinálni.
Hozzávalók:
*25 dkg túró
*3 ek darált háztartási keksz
*3 ek méz
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*15 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj
A túrót jól áttörjük, majd hozzáadjuk a mézet,
kekszmorzsát és belereszeljük a citrom héját. Összedolgozzuk. Vizes kézzel apró
golyókat sodrunk és tálcára sorakoztatjuk.
Legalább 30 percre a fagyasztóba rakjuk.
Ez alatt az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett
felolvasztjuk.
Megmártjuk benne a golyókat. Hagyjuk, míg a csoki megdermed.
Érdemes a golyókba fogpiszkát szúrni, annál fogva
megmártani, majd egy darab hungarocellbe szúrni. A lehűtött túrón a csoki
pillanatok alatt megköt, ezért érdemes gyorsan dolgozni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
olaj nemn kell a csokiba...minek...
VálaszTörlésAzért, hogy fényesebb és kicsit lágyabb legyen! Évi
TörlésÉn tejcsokival készíteném.Tök jó hogy mézet tesz bele,nem cukrot!
VálaszTörlésTejcsokival is finom :-)
Törlés