A sok édesség után most jól esett egy kis sós finomság. Ez
egy nagyon egyszerű sajtos, amit a közelgő ünnep alkalmából csillagformára
szaggattam. A belseje puha, omlós és a tetején ropogós a sajt. Azt ne
kérdezzétek, hogy másnap is finom-e, mert azon nyomban elfogyott, ahogy kihűlt.
Hozzávalók 2 nagy
tepsi csillaghoz:
Tésztába:
*25 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 púpos tk só
*2 tojás sárgája
*12,5 dkg margarin
*2 púpos ek tejföl
Tetejére:
*A maradék tojásfehérje lekenni
*10 dkg trappista sajt szórni
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és hozzáadjuk a
tojások sárgáját, a margarint, valamint annyi tejfölt, hogy rugalmas, de nem
kemény tésztát tudjunk belőle kidolgozni.
Zacskóba csomagolva legalább két órára a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük és két nagy gáz tepsit kibélelünk
sütőpapírral.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra
elnyújtjuk.
Egy kis csillagformával kiszaggatjuk. Az előkészített tepsibe
sorakoztatjuk. Nem szükséges sok helyet hagyni a pogácsák között, mert inkább
felfelé növekednek.
A tetejüket lekenjük a tésztából kimaradt tojások
fehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Ezt Én is megsütöm a hétvégén! Köszi a receptet!
VálaszTörlés