Sokféle süti formám és kiszúróm rejtőzik a szekrényben.
Ezt a rudacskát még eddig nem használtam, bár jó rég együtt vásároltam a kifli
és a diócska formákkal. Nagyon egyszerű és krém nélkül is puha, finom süti.
Tojást nem tartalmaz, viszonylag sokáig eláll. Ha előre szeretnénk dolgozni,
akkor a megsült és kihűlt sütiket érdemes légmentesen elzárni, majd a
fogyasztás előtti napon megtölteni a krémmel.
Akinek nincs ilyen rudacska, akár kifli formával is
készítheti, vagy csak simán rudakat sodorva is megsüthető és tölthető.
Hozzávalók kb.
20 db kiflihez:
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 késhegynyi sütőpor
*10 dkg darált dió
*10 dkg porcukor
*20 dkg margarin
Töltelékhez:
*10 dkg porcukor
*10 dkg margarin
*5 dkg darált dió
Egy tálban elkeverjük a liszttel a sütőport, a darált
diót, a porcukrot és összedolgozzuk a margarinnal.
Folpackba csomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük. Két tepsit készítünk sütőpapírral.
Egy kis fém rudacska formát folpackkal kibélelünk és egy
kevés tésztát belenyomunk.
A formából kifordítjuk és a sütőpapíros tepsire
sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva közöttük.
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc
alatt megsütjük.
A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni, mert még forrón nagyon
puha és deformálódik.
Közben a krémhez a margarint simára keverjük a
porcukorral és a darált dióval.
A kihűlt rudakból 1-1 darabot egy kis kanálnyi krémmel
összeragasztunk, majd porcukorral meghintjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése