Ez az a sütemény, amit korábban már egyszer készítettem,
de akkor nagyon nem sikerült. A tojásfehérje hab sütés után mind lehullott a
tésztáról. Utólag rájöttem, hogy az volt a baj, hogy nem sütöttem elég ideig. Most
a 13 perc elegendőnek bizonyult (de azért ez sütőfüggő), nem volt ilyen
probléma. Ez az a süti, amit ha
megsütünk, pár pillanat alatt el is fogy. Nálunk így volt ;-)
Hozzávalók kb. 35
db sütihez:
Tésztához:
*20 dkg rétesliszt
*1 késhegynyi sütőpor
*3 dkg porcukor
*1 csipet só
*1 tasak vaníliás cukor
*12 dkg margarin
*2 tojás sárgája
*1-2 ek tej, ha szükséges
Továbbá:
*2 tojás fehérje
*15 dkg cukor
*Pár ek sárgabaracklekvár
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral,
vaníliás cukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojások
sárgáját és jól összedolgozzuk. Ha nagyon morzsálódós a tészta, akkor lazítjuk
egy kevés tejjel.
Legalább fél órára becsomagolva a hűtőbe rakjuk a
tésztát.
A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb méretű tepsit
kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vastagra
elnyújtjuk és egész pici szaggatóval kiszaggatjuk.
A tepsikbe rakjuk szép sorban.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a
cukrot és azzal is tovább verjük.
Végül egy zacskóba kanalazzuk a tojáshabot, aminek a
végére vágunk egy kis lyukat és a korongok tetejére nyomunk belőle.
170 fokon alul-felülsütéssel13 perc alatt megsütjük. Hagyjuk
kihűlni.
Majd 1-1 darabot összeragasztunk egy kis kanál lekvárral.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
mit kell csinálni hogy ne essen le a hab mikor ki sült ?::??
VálaszTörlés