PrintFrendly

2016. december 5., hétfő

Non plus ultra



Ez az a sütemény, amit korábban már egyszer készítettem, de akkor nagyon nem sikerült. A tojásfehérje hab sütés után mind lehullott a tésztáról. Utólag rájöttem, hogy az volt a baj, hogy nem sütöttem elég ideig. Most a 13 perc elegendőnek bizonyult (de azért ez sütőfüggő), nem volt ilyen probléma.  Ez az a süti, amit ha megsütünk, pár pillanat alatt el is fogy. Nálunk így volt ;-)
Hozzávalók kb. 35 db sütihez:
Tésztához:
*20 dkg rétesliszt
*1 késhegynyi sütőpor
*3 dkg porcukor
*1 csipet só
*1 tasak vaníliás cukor
*12 dkg margarin
*2 tojás sárgája
*1-2 ek tej, ha szükséges

Továbbá:
*2 tojás fehérje
*15 dkg cukor
*Pár ek sárgabaracklekvár

A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól összedolgozzuk. Ha nagyon morzsálódós a tészta, akkor lazítjuk egy kevés tejjel.
Legalább fél órára becsomagolva a hűtőbe rakjuk a tésztát.
A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk és egész pici szaggatóval kiszaggatjuk.
A tepsikbe rakjuk szép sorban.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és azzal is tovább verjük.
Végül egy zacskóba kanalazzuk a tojáshabot, aminek a végére vágunk egy kis lyukat és a korongok tetejére nyomunk belőle.
170 fokon alul-felülsütéssel13 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Majd 1-1 darabot összeragasztunk egy kis kanál lekvárral.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

1 megjegyzés: