Biztosan sokan ismeritek a „lagzis barackot”. Ez az a
bizonyos sütemény, amit mindenki imád, de kicsit pepecselős. Nos, évekig
sütöttem, aztán tovább léptem és elkészült a sárgabarack változat. Most pedig
szilvaformát kapott. Nem mondom, hogy egy gyors süti, de megéri az idő
ráfordítást.
Hozzávalók 35
db szilvához:
Tésztához:
*60 dkg liszt
*1 késhegynyi szódabikarbóna
*25 dkg porcukor
*25 dkg margarin
*3 tojás sárgája
Töltelékhez:
*A szilvák kivájt belseje
*18 dkg porcukor
*2 ek cukrozatlan kakaópor
*2 ek rum
*10 dkg margarin
*Kb. 4 ml tej
Továbbá:
*Kb. 0,5 dl víz
*Málna piros aroma
*Kék ételszínezék
*Kb.15 dkg cukor
A porcukrot simára keverjük a margarinnal, majd egyesével
hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a szódabikarbónával elkevert
lisztet. Jól összedolgozzuk.
Diónyi golyókat sodrunk, amikből kb. 5 cm hosszú hengert
formázunk, amiknek a végeit kicsit elvékonyítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe
rakjuk egymástól távolabb. Közben tenyérrel egy kicsit ellapítjuk.
170 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel kb. 15
perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek, egy éles késsel kivájjuk a közepüket.
A kaparékot egy tálba rakjuk, szétmorzsoljuk, hozzáadjuk
a kakaóport, porcukrot, rumot, margarint és tejet. Alaposan összekeverjük és a
szilvák belsejébe töltjük, majd egy-egy süti felet összeragasztunk.
Egy tányérba szórjuk a cukrot és egy másikba a vizet az
ételszínezőkkel lilára keverjük.
Egy ecset segítségével bekenjük a szilvákat, majd
megforgatjuk a cukorban.
Puszpáng levéllel díszítjük.
Érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy a sütik
megpuhuljanak.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése