Ez egy olyan étel, amit sokan nem szeretnek, köztük a
családom sem. Saját magam kedvéért pedig csak ritkán főzök bármit is. Talán
ezért is esik olyan jól, amikor néha napján tojáslevest készítek, amit még
Anyukámtól tanultam. Kerül bele tojás csorgatva és egészben is. Mi csak
csorgatott tojáslevesnek hívjuk. Én úgy szeretem, amikor az egész tojás szinte
szeletelhető a tányérban. Általában apróra vágott kenyérkockát pirítok hozzá.
Ma a második fogás pedig Rizskoch, amit szintén Anyukám
elmondása szerint készítek és a receptje már korábban felkerült a blogra. IDE kattintva olvashatjátok.
Hozzávalók 4
főre:
*3 csapott ek liszt
*3 ek olaj
*1 csapott tk fűszerpaprika
*1,5 liter víz
*1 csapott kk só
*1 csipet őrölt bors
*1 csapott kk őrölt köménymag
*1 tk házi ételízesítő
*7 tojás
*4 szelet kenyér
A lisztet az olajjal simára keverjük és mérsékelt lángon
világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, majd
kevergetés közben felengedjük a vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel. Hagyjuk felfőni. Közben három
tojást egy kis tálba ütünk, és villával jól elkeverjük, majd a forró levesbe
csorgatjuk. Párszor átkeverjük. Az egész tojásokat egyenként egy kis tálba
ütjük és óvatosan a levesbe engedjük. Körülbelül 10-15 percig mérsékelt lángon
főzzük (attól függően, hogy ki milyen keményen szereti a tojást benne), néha
óvatosan átkeverjük.
Közben a kenyérszeleteket apró kockára vágjuk és
tepsiben, előmelegített sütőben 200 fokon pár perc alatt megsütjük, majd a
forró leveshez kínáljuk.
Nagyon nagyon finom, pont olyan, amilyet mi is szeretünk. Most főztem először tojáslevest, a te recepted alapján és nagy sikert aratott. 😊
VálaszTörlésDe jó, kedves egészségedre :-)
TörlésKét szem babérlevelet is teszek bele, és egy pici ecetet..
Törlés