Bár ritkán készítek habos sütiket, most mégis rászántam
magamat. Az epres krém színe nem lett túl intenzív, de a sütemény nagyon
finomra sikerült, a kakaós tésztát tökéletesen kiegészítette a habos krém. Az
egész család odavolt érte, a gyerekek a díszítést csipegették le először róla.
Eper helyett málnával vagy ribizlivel is elkészíthető.
Hozzávalók 8
főre:
Tésztához:
*7 dkg liszt
*1 csapott kk sütőpor
*2 dkg keményítő
*4 dkg cukrozatlan kakaópor
*3 egész tojás+1 sárgája
*8 dkg cukor
Krémhez:
*25 dkg eper
*10 dkg porcukor
*25 dkg krémsajt
*4 dl habtejszín
Díszítéshez:
*pár szem eper
Egy 20*30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A
sütőt előmelegítjük.
A tojásokat gépi habverővel kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
Beleforgatjuk a kakaós lisztet és a tepsibe simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 15 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret pürésítjük. A tejszínt a porcukorral és a
krémsajttal keményre verjük.
Egy kevés habot félre teszünk a díszítéshez, majd jól
elkeverjük az eperpéppel.
A kakaós lapot megfordítjuk, így az alja kerül felülre,
amire egyenletesen elsimítjuk a krémet.
Hűtőben pihentetjük pár órát.
Majd szeleteljük, a félretett habbal, eperrel, citromfű
levéllel és csokoládéval díszítjük. Utóbbi készítéséről ITT olvashattok.
A Facebookon is megtaláltok.
A kánikula ellenére én is kacerkodom a sütő bekapcsolasaval ilyen finomsagok láttán.
VálaszTörlésSzerencsére nálunk egy kis eső felfrissítette a levegőt, ezért nyugodtabb lelkiismerettel kapcsolom be a sütőt ;-)
Törlés