Tartottam egy kis hűtőmustrát és a benne lelt maradékokat használtam fel ehhez az egyszerű tésztás fogáshoz. Nem túl nagy adag, nálunk két felnőttnek és két kis étvágyú gyereknek épp elegendő második egy leves után. A végeredmény egy belül krémes tészta, a tetején ropogós sajttal.
Hozzávalók 2-3
főre:
*25 dkg penne tészta
*1 tömlős sajtkrém
*1 nagy ek tejföl
*10 dkg trappista sajt
*5 dkg füstölt sajt
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*15 dkg párizsi egyben
Először a tésztát sós, bő vízben roppanósra főzzük, majd
leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A sajtkrémet a tejföllel simára keverjük, majd
beleforgatjuk a tésztát.
Meghintjük egy csipet sóval, borssal. A trappista sajt felét
belereszeljük. A párizsit apróbb darabokra vágjuk és a sajtos tésztába szórjuk,
összekeverjük.
Egy 24 cm-es piteformába simítjuk. Megszórjuk a maradék trappista sajttal és a füstölt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 15
percet sütjük.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése