Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal „lángosként” fogyasztottuk.
Hozzávalók kb.
13 darabhoz:
*40 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
*1 nagyobb tojás
*1 púpos tk só
*15 dkg liszt
*3-4 dl olaj a sütéshez
A megtisztított krumplit nagyobb darabokra vágjuk és sós
vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és áttörjük.
Ha már kicsit hűlt, akkor sózzuk és hozzáadjuk a tojást,
a lisztet. Jól összedolgozzuk.
A liszt mennyisége változhat, mert a tojások sem
egyformák és a krumpli nedvesség tartalma is eltérhet.
A massza könnyű, lágy, de nem ragacsos.
Lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra elnyújtjuk. Egy
nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
(A hulladék tésztát összedolgozzuk és újra elnyújtjuk, szaggatjuk.)
(A hulladék tésztát összedolgozzuk és újra elnyújtjuk, szaggatjuk.)
Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk és közepes lángon
mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal, „lángosként”
kínáljuk.
Melegen és hidegen is finom fogás.
A Facebookon is megtaláltok.
jaj nekem
VálaszTörlésde szép, és egyszerű is
Valóban egyszerű, érdemes kipróbálni :-)
TörlésSzia! Ezt el lehet készíteni teljes kiörlésű vagy tönköly lisztből is? :)
VálaszTörlésSzia, Én még nem próbáltam teljes kiőrlésű lisztből, de talán működhet.
Törlésjól néz ki.
VálaszTörlésKöszi.
TörlésNálunk mást neveznek krumpliprószának, de ez is nagyon jól néz ki, és szerintem ki is fogom próbálni 😊
VálaszTörlésNálunk mást neveznek krumpliprószának, de ez is nagyon jól néz ki, és szerintem ki is fogom próbálni 😊
VálaszTörlés