Végre elkészült az idei szezon első, saját cukkini
termésből készített finomsága, ami nem más, mint egy édesség. Cukkinis
palacsinta, mégpedig édesen. Nem tettem mást, csak az általam mindig is
használt alap receptet követve, egy cukkinit belereszelve sütöttem egy adag
palacsintát. A megszokott serpenyőtől egy kicsivel kisebbet használva, 11 nem
túl vékony, de nem is vastag darab lett. Egy sem szakadt el vagy ragadt le. Ki
mogyorókrémmel, ki házi sárgabarack lekvárral kérte.
*3 nagyobb tojás
*1 tasak vaníliás cukor
*4 csapott ek cukor
*0,5 kk só
*12 jó púpos ek liszt
*4,8 dl tej
*0,5 dl olaj
*1 bébi cukkini (kb. 20 dkg)
Először a megmosott cukkinit sajtreszelőn lereszeljük.
Meghámozni nem szükséges, nagyobb magok sincsenek még benne.
A tojásokat egy tálba ütjük, majd simára keverjük a
cukrokkal és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva
csomómentes masszává keverjük. Végül beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a reszelt
cukkinit, amivel szintén elkeverjük.
Egy palacsintasütő serpenyőt felforrósítunk, vékonyan
kikenjük olajjal, majd egy kis adag masszát beletéve közepestől mérsékeltebb
lángon a palacsintákat egyenként kisütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése