Igyekszem kihasználni, hogy még van zsenge kapor a
kertben és próbálok minél több finomságot készíteni belőle. Ez most egy igen
laktató fogás. Igaz a kicsik nem szeretik, de két felnőttnek bőséges adag. Tejföllel
meglocsolva, pirított szalonnával a tetején remek ebéd. Én még egy kis
ráadásként a tetejére is szórtam egy kevés friss kaprot.
Hozzávalók 2
főre:
*20 dkg túró
*3 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*20 dkg búza rétesliszt
*1 nagy csokor friss kapor
*pár ek tejföl
*kb. 15 dkg füstölt szalonna
A túrót jól áttörjük. (Én erre egy krumpli törőt
használtam.)
Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az apróra vágott friss
kaprot, beleszórjuk a réteslisztet és jól összekeverjük.
Addig hagyjuk pihenni, míg bő, sós vizet forralunk. Ha
már gyöngyözve fő, akkor a masszát beleszaggatjuk. A nyers tészta egy kicsit
tömörebb, mint a hagyományos nokedli tészta, de a végeredmény nem lesz kemény.
A vízben pár perc alatt megfőzzük. Hideg vízre szedjük,
majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A szalonnát apróra vágjuk és egy serpenyőben zsírjára
sütjük. Kiszedjük belőle a szalonnát és a visszamaradó zsiradékon átforgatjuk a
galuskát.
Melegen, tejföllel meglocsolva, a pirított szalonnával
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése