Idén is szépen terem a mángold. Olyan sok csodás levelet
növesztett, hogy most már ki kellett találnom, hogy mit is kezdjek vele. Már tavaly
is felmerült bennem az ötlet, hogy kisütöm bundában, de a megvalósítás valahogy
elmaradt. Eddig. Kíváncsiságból egy nem túl nagy adagot készítettem, két nagy
marék, kisebb méretű levelet sütöttem ki. Őszintén megmondom, hogy nem ilyenre
számítottam. Kellemesen meglepődtem. Nekem kimondottan a bundás kenyér ízére
hasonlít. Ez nem az a fogás, amivel degeszre tömhetjük a pocakunkat, de friss
paradicsommal, paprikával, esetleg fokhagymás-tejfölös mártogatóssal egy kicsit
különlegesebb fogást kínálhatunk a családnak.
Hozzávalók 2-3
főre:
*2 nagy marék mángold levél (kb. 18-20 db)
*3 ek liszt a forgatáshoz
*2 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*2 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*4 jó púpos ek liszt
*1 dl tej
Először elkészítjük a bundát. A tojásokat kikeverjük a
fűszerekkel, majd beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva sima,
sűrű masszává keverjük.
Egy tálba lisztet szórunk a forgatáshoz. Egy kisebb
lábasban vagy serpenyőben olajat forrósítunk.
A mángold levelek vastag levélnyelét letörjük, majd a levelet
folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk.
Megforgatjuk a lisztben, majd a masszában. Kicsit
lecsepegtetjük és a forró olajban közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
További mángoldos recepteket ITT találtok.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése