Nagyon kedveljük a grillezett sajtot, már többször
készítettünk kint a szabadban az idén. Most egy egyszerű saláta feltétje lett,
igaz nem grillezve, csak egy serpenyőben megsütve. Ez egy mediterrán ízesítésű
változat volt. A salátát külön nem sóztuk meg, mert a sajt eléggé sós volt. Hanyag
módon a hagyományos fokhagymás-tejfölös mártás helyett sima majonézzel
locsoltuk meg. Így is könnyen lecsúszott. A paradicsom kivételével minden
zöldség a kertünkből származik.
Hozzávalók 2
főre:
*1 doboz grill sajt (24 dkg)
*1 marék friss saláta levél
*1 kis fej lila hagyma fele
*2 kisebb paradicsom
*1 kisebb csemege uborka
Először a zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a saláta
leveleket lecsepegtetjük, és kisebb darabokra tépkedjük. A lila hagymát vékony
csíkokra vágjuk. A paradicsomot felszeleteljük, az uborkát felkarikázzuk.
Két tányérra halmozzuk a zöldségeket.
A sajtot kb. 1*1 cm nagyságú kockára vagy darabokra
vágjuk. Egy közepes serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és közepes lángon néha
megrázogatva a sajtot szép barnára sütjük.
A saláta tetejére szórjuk, és azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nagyon guszta! Könnyű és laktató. Ha én ezt most ide húzhatnám magam elé...
VálaszTörlésKöszönöm. Valóban, egyszerű és nagyszerű. Legközelebb küldök fénypostával egy tányérkával :-)
Törlés