Sokan halászlével ünneplik a karácsonyt. Nos, akik nem szeretik, vagy idén nem tervezik elkészíteni, nekik ajánlom ezt a könnyű,
ízletes levest, amiben sok zöldség és némi hal is helyet kapott.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*30 dkg harcsafilé
*1 nagy vöröshagyma
*2 közepes sárgarépa
*1 petrezselyem
*1 kis darab karalábé
*4 közepes krumpli
*15 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
*15 dkg Chef Gomba fehér csiperkegomba
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő
*1/2 kk fűszerpaprika
*2 dl sűrű tejszín
*2 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
A hagymát kockára vágjuk, kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Átforgatjuk rajta a felkarikázott sárgarépát,
petrezselymet, a felkockázott karalábét és a zöldbabot. Megszórjuk a pirospaprikával, majd legalább háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük.
Lefedve főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a vége előtt
10 perccel a felszeletelt gombát, valamint a vékony csíkokra vágott halat. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd hőkiegyenlítéssel besűrítjük
vele a levest. Forralunk rajta egyet, ha szükséges utánízesítjük és azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése