Ez egy nagyon egyszerű főétel, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Gyorsan elkészül, hisz a hal hamar megfő. Kínálhatjuk
tésztával, rizs körettel is. Én most teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készült galuskával tálaltam.
*50 dkg afrikai harcsafilé
*1 ek mangalica zsír
*1 nagy vöröshagyma
*1 nagy paradicsom (lehet fagyasztott is)
*1 nagyobb paprika (lehet házi darált paprika is)
*1/3 kk só
*1 tk fűszerpaprika
*1/3 kk őrölt bors
*2 dl tejföl
*1 ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
A felolvasztott zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk felcikkezett paradicsomot és a kisebb darabokra vágott
paprikát. Kb. 1 dl vízzel felengedve, lefedve 20 percet mérsékelt lángon főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel. A megtisztított halat kisebb
darabokra vágjuk. Ha az alap a levét elfőtte, beleforgatjuk a halat és kevéske vízzel pár perc alatt készre főzzük. A lisztet a tejföllel, majd egy kis forró
lével simára keverjük, és besűrítjük vele a paprikást. Ha szükséges utánízesítjük. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése