A hagyományos karácsonyi fogások mellett miért ne kerülhetne gomba is az ünnepi asztalra. Például egy finom kis töltött változat.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*8 nagyobb Chef Gomba fehér csiperke gomba
*só
Töltelékhez:
*25 dkg darált sertéshús
*3 ek olaj
*1 csapott kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1/3 kk őrölt köménymag
*1 kk fűszerpaprika
*1 késhegynyi csípős fűszerpaprika
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1-2 ek tejföl
*10 dkg trappista sajt
*5 dkg füstölt szalonna
A darált húst kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával.
Lefedve, annyi vízzel, ami épp ellepi puhára főzzük.
A gombák tönkjét kiemeljük, a kalapokat megsózzuk, megtöltjük a húsos raguval. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk mind.
Kanalazunk rá egy kevés tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percet alatt megsütjük. A szalonnát vékony
szeletekre vágjuk, beirdaljuk és serpenyőben zsírjára sütjük. A gombákat a szalonnával a tetejükön azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése