PrintFrendly

2023. december 18., hétfő

Citromtorta egyszerűen

Családi ünnepek és szülinapok alkalmával készül nálunk torta, amit általában ketten alkotunk meg a Férjemmel. Rendszerint Ő veszi kézbe a fakanalat és én csak a kukta vagyok, mint most is. A végeredmény pedig pont olyan lett, amilyet szerettünk volna. Egyszerű, kellemesen citromos, könnyű piskótájú torta.
Hozzávalók egy 26 cm-es tortához
Tésztához:
*2*6 tojás
*2*6 ek cukor
*2*6 ek liszt
*2*6g sütőpor
*1 csipet só

Krémhez:
*25 dkg mascarpone
*4 púpozott ek porcukor
*5 dl habtejszín
*1 csomag habfixáló
*2 kezeletlen citrom kifacsart leve
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
 
A sütőt előmelegítjük 180 fokra alul-felülsütési módban. A tortaformát kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel.
A tojásokat elválasztjuk. 6 tojás fehérjét egy csipet sóval keményre verünk, majd hozzáadunk 6 evőkanál cukrot. 2 percig tovább verjük. Mehet bele a 6 tojás sárgája. Legvégül beleszórjuk a fél csomag sütőporral elkevert 6 evőkanál lisztet, de ezt már csak óvatosan fakanállal keverjük át. A tésztát az előkészített formába simítjuk. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A folyamatot megismételjük, sütünk egy másik 6 tojásos piskóta lapot is.
Ha kihűltek a piskóták, mindkettőt középen ketté vágjuk.
A krémhez a tejszínt keményre verjük, hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot, a citrom levét, reszelt héját és a krémsajtot. A tortalapokat megtöltjük a krémmel és kívülről is bevonjuk vele. Citrom karikákkal és levelekkel díszítjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése