Végre itt a cukkini szezon, már a kertben is szépen
teremnek a bokrok. Minden évben nagyon várom ezt az időszakot, mert olyan sokoldalúan
felhasználható, hogy igyekszem is kihasználni. Most egy húsmentes étel készült
belőle, ami diétába is illeszthető, emellett tojás- és húsmentes is.
A felhasznált
gombát a ChefGomba biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 4
személyre
*4 kisebb cukkini
*20 dkg ChefGomba
laska gomba
*1 közepes vöröshagyma
*1,5 dl paradicsomlé
*3-4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
*1 csipet morzsolt oregánó
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*10 dkg kukorica konzerv
*10 dkg trappista sajt a sütéshez
A vöröshagymát és a gombát nem túl apró darabokra vágjuk.
A kukoricát átmossuk, lecsepegtetjük. A cukkinit ketté vágjuk, közepüket kis
kanállal kivájjuk, megszórjuk sóval és 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.
A hagymát kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gombát és
megszórjuk sóval, borssal.
Hozzáadjuk a paradicsomlevet, ízesítjük bazsalikommal,
oregánóval és a gomba puhulásáig főzzük.
Beleforgatjuk a kukoricát.
A ragut a
cukkini csónakokba töltjük, megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük, míg
utóbbi megolvad rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése