PrintFrendly

2020. július 1., szerda

Kukoricás laskaraguval töltött cukkini


Végre itt a cukkini szezon, már a kertben is szépen teremnek a bokrok. Minden évben nagyon várom ezt az időszakot, mert olyan sokoldalúan felhasználható, hogy igyekszem is kihasználni. Most egy húsmentes étel készült belőle, ami diétába is illeszthető, emellett tojás- és húsmentes is. 
A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 4 személyre
*4 kisebb cukkini
*20 dkg ChefGomba laska gomba
*1 közepes vöröshagyma
*1,5 dl paradicsomlé
*3-4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
*1 csipet morzsolt oregánó
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*10 dkg kukorica konzerv
*10 dkg trappista sajt a sütéshez

A vöröshagymát és a gombát nem túl apró darabokra vágjuk. 
A kukoricát átmossuk, lecsepegtetjük. A cukkinit ketté vágjuk, közepüket kis kanállal kivájjuk, megszórjuk sóval és 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. 
A hagymát kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gombát és megszórjuk sóval, borssal. 
Hozzáadjuk a paradicsomlevet, ízesítjük bazsalikommal, oregánóval és a gomba puhulásáig főzzük. 
Beleforgatjuk a kukoricát. 
A ragut a cukkini csónakokba töltjük, megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük, míg utóbbi megolvad rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése