PrintFrendly

2020. június 30., kedd

Krumplis csicsókabundában sült csibefalat


Aki követi a blog bejegyzéseit, már olvashatott róla, hogy nagy rajongója vagyok a bundás húsoknak. Mindenféle zöldséget próbáltam már. Most nagyon sok csicsóka termett a kertben, ezért ez az elhanyagolt zöldség sem maradhatott ki a sorból. Nagyon finom lett. A vékony bunda alatt tökéletesen puha és szaftos volt a hús. Bekerült a kedvenc ételek csoportjába. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*50 dkg csirkemell filé
*1 tk só
*1 kk őrölt fekete bors

Bundához:
*25 dkg krumpli
*25 dkg csicsóka
*2 nagyobb tojás
*5 púpozott ek zabpehelyliszt
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 púpozott kk só
*½ kk őrölt fekete bors

Forgatáshoz:
*4-5 ek zabpehelyliszt
*olaj a sütéshez

Tálaláshoz:
*friss saláta
*sült krumpli

A megtisztított húst vékonyra csíkozzuk, megszórjuk sóval, borssal. 
A zöldségeket meghámozzuk, finomra reszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, ízesítjük a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel. 
A liszttel jól összekeverjük. 
A csirke darabokat először megforgatjuk a lisztben, majd a zöldséges masszában. 
Forró olajban, közepes lángon pirosra sütjük. 
Konyhai papírtörlőn a felesleges olajat lecsepegtetjük. 
Friss salátával és sült krumplival kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése