Nagyon sok csicsóka termett a kertünkben, minden évben
egyre több és több van. Nagyon igénytelen növény, jellegzetes ízvilággal.
Próbálok belőle minél többet felhasználni. Most sztrapacska lett az ebéd, ami teljesen
hasonlít a krumpliból készült változathoz. Volt, aki még egy kevés kaprot is szórt
a tejföl és a szalonna tetejére.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában
is.
Hozzávalók 2
személyre
*20 dkg csicsóka
*2 kisebb tojás
*5-6 púpozott ek liszt
*1 púpozott kk só
Tálaláshoz:
*húsos szalonna
*tejföl
A csicsókát megtisztítjuk, finomra reszeljük.
Összekeverjük a sóval, a tojással és annyi liszttel, hogy nokedli állagú
tésztát kapjunk.
Gyöngyöző vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük és
lecsepegtetjük.
A szalonnát apróra kockázzuk, zsírjára pirítjuk,
átmelegítjük rajta a csicsókás tésztát.
Azonnal tejföllel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése