Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy csak kimegyek
a kertbe, szedek fel egy kevés újkrumplit és már készülhet is a finomság
belőle. Nem cicóztam vele, nagyon egyszerű formában tálaltam. A petrezselymes
változatot a gyerekek nem kedvelik, a tejszínest nemrég adtam a családnak,
ezért most kicsit gondolkodtam, benéztem a hűtőbe és ez köret lett végül belőle.
Hozzávalók 4 személyre:
*50 dkg apró újkrumpli
*20 dkg húsos szalonna
*só
*őrölt fekete bors
A krumplit megtisztítjuk, bő sós vízben addig főzzük, míg
a villa foka belemegy. Leszűrjük és lecsepegtetjük.
A szalonnát zsírjára sütjük,
kiszedjük a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékon megsütjük a krumplit. Közben
ízesítjük sóval, kevés őrölt borssal.
Melegen, a szalonnával megszórva köretként kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése