Ez egy fél óra alatt elkészíthető, könnyű fogás. Idén ismét
van spenót a kertben, igyekszem sokféle ételbe felhasználni. Természetesen ha
valaki nem kedveli a halat, grillezett vagy pirított csirkével is helyettesíthető.
*20 dkg spagetti
*2 nagy marék friss spenót levél
*10 dkg olajos tonhalkonzerv
*2 evőkanál vaj
*3 nagy gerezd fokhagyma
*½ kávéskanál só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*2 dl tejszín
A tésztát bő vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A zúzott fokhagymát, majd a spenót leveleket a megolvasztott vajon megfonnyasztjuk,
hozzáadjuk a tejszínt, és ízesítjük a fűszerekkel. Beleforgatjuk a tésztát,
majd az olajból lecsepegtetett tonhalat. Melegen, azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése