PrintFrendly

2020. július 30., csütörtök

Spenótos-kukoricás csirkemell

Egy kevés spenót, némi kukorica és egy kis fokhagymás tejszín teszi gazdaggá ezt s könnyű csirkés fogást. Már többször készítettem, mindig nagy sikere volt. Bekerült a családi kedvencek közé.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.

Hozzávalók 3 személyre

*40 dkg csirkemell

*½ kávéskanál só

*½ kávéskanál őrölt fekete bors

*½ kávéskanál szárnyas fűszerkeverék

*5-6 evőkanál olaj

*2 evőkanál vaj

*3 nagy gerezd fokhagyma

*1 nagy marék friss spenótlevél

*15 dkg kukorica konzerv

A húst szeletekre vágjuk, ha szükséges vékonyra klopfoljuk és megszórjuk a fűszerekkel. Serpenyőben kevés felforrósított olajon megsütjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékhoz vajat adunk, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta a spenótot. A tejszínnel összeforraljuk, hozzáadjuk a kukoricát. Ha szükséges sóval ízesítjük, majd beleforgatjuk a csirkeszeleteket. Melegen, főtt rizs vagy tészta körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése