A kapor és a túró ősi, klassz páros. Mi is nagyon szeretjük. Főleg ha egy omlós, könnyű pitében van. Egyáltalán
nem bonyolult, sőt a rácsozástól sem kell félni, hamar elkészül. A végeredmény pedig kárpótol a belefektetett munkáért. Érdemes
kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
A pite formát a Cookori biztosította.
Hozzávalók egy 28 cm-es pitéhez:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*1 púpozott kk sütőpor
*7 dkg porcukor
*½ kezeletlen citrom reszelt héja
*2 tojás sárgája
*15 dkg vaj
*1 ek tejföl
Töltelékhez:
*45 dkg túró
*1 ek vaníliás cukor
*3 ek cukor
*1 kis csokor friss kapor
*½ kezeletlen citrom reszelt héja
*2 tojás fehérje
*2 ek búzadara
Tálaláshoz:
*porcukor
A tésztához a lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, porcukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját,
a tejfölt és a vajjal összedolgozzuk.
Két részre osztjuk, a tészta 2/3-át lisztezett felületen a forma méretére nyújtjuk, majd a vajjal kikent, liszttel
megszórt formába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen.
Egy villával megszurkáljuk, megszórjuk búzadarával.
A túrót áttörjük, ízesítjük
a cukrokkal, a citrom héjával, az apróra vágott kaporral és óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A süteményen egyenletesen
elkenjük a túrókrémet.
A maradék tésztából vékony rudakat sodrunk, és berácsozzuk a pite tetejét.
180 fokon hőlégkeveréssel
25-30 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése