A gyerekek szinte heti kétszer is kérnek rántott csirkét. Ez a kedvenc, nincs ebben semmi különös. A köretek viszont már kezdenek kicsit unalmasak
lenni, ezért próbálok mindig valami mást, valami újat kitalálni. Ilyen ez a füstölt sajtos, almás krumplisaláta is. Egyszerű, hamar elkészül,
még jobb, ha egy éjszakát tud pihenni fogyasztás előtt.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*30 dkg krumpli
*15 dkg füstölt sajt
*2 nagyobb, savanykás alma
*3 púpozott ek tejföl
*2 púpozott ek majonéz
*2 ek frissen facsart citromlé
*1 nagy csipet só
A krumplit megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Az almát meghámozzuk, magházát
kivágjuk. A gyümölcshúst a sajttal együtt a krumplival azonos méretűre vágjuk.
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, sóval, és a citromlével.
Beleforgatjuk a krumplit, az almát és a sajtot.
Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Grillezett húsokhoz, sültekhez kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése