Nincs az a süti, amiért ne kapcsolnám be a sütőt akármilyen meleg is legyen. Főleg ha gyümölcsös. Bár ez még friss meggyből
készült, de befőtt vagy fagyasztott is jó hozzá. Puha, szaftos, és a kókusz a meggyel jól kijön együtt.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi
számában is.
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez
*20 dkg liszt
*1 csipet só
*4 dkg kókuszreszelék
*½ csomag sütőpor (6g)
*3 nagy tojás
*12 dkg cukor
*1 ek vaníliás cukor
*15 dkg vaj
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*2 dl joghurt
*20 dkg meggy
A tojásokat elválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a vajjal, a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal
simára keverjük, hozzáadjuk a sóval, sütőporral, kókusszal elvegyített lisztet. A joghurttal és a tojáshabbal lazítjuk.
Sütőpapíros tepsibe
simítjuk.
A kimagvalt, lecsepegtetett meggyet egyenletesen elosztjuk rajta. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése