PrintFrendly

2020. augusztus 2., vasárnap

Kókuszos-meggyes sütemény


Nincs az a süti, amiért ne kapcsolnám be a sütőt akármilyen meleg is legyen. Főleg ha gyümölcsös. Bár ez még friss meggyből készült, de befőtt vagy fagyasztott is jó hozzá. Puha, szaftos, és a kókusz a meggyel jól kijön együtt. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez
*20 dkg liszt
*1 csipet só
*4 dkg kókuszreszelék
*½ csomag sütőpor (6g)
*3 nagy tojás
*12 dkg cukor
*1 ek vaníliás cukor
*15 dkg vaj
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*2 dl joghurt
*20 dkg meggy

A tojásokat elválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. 
A sárgáját a vajjal, a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal simára keverjük, hozzáadjuk a sóval, sütőporral, kókusszal elvegyített lisztet. A joghurttal és a tojáshabbal lazítjuk. 
Sütőpapíros tepsibe simítjuk. 
A kimagvalt, lecsepegtetett meggyet egyenletesen elosztjuk rajta. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 
Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése