Amikor a kert bővelkedik a cukkiniban, akkor mindenbe kerül egy kevés. Például a kakaós csigába is. Ezért még a nagy melegben is érdemes
bekapcsolni a sütőt.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
A cukkini előkészítésnél használt salátakészítőt
a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók kb. 16 db-hoz
Tésztához:
*50 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*15 dkg cukkini (tisztítva mért súly)
*1 tojás
*8 dkg vaj
*1 dl tej
*2,5 dkg friss élesztő
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
Töltelékhez:
*3 ek olaj
*3 púpozott ek cukor
*2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Lekenéshez:
*3-4 ek tej
A cukkinit meghámozzuk, kimagvaljuk a salátakészítő finom reszelőfején lereszeljük. Hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, a tejben felfuttatott
élesztőt, a vajat, a tojást és a kétféle cukrot. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen téglalap alakúra
és kb. ½ cm vékonyra elnyújtjuk.
Megkenjük olajjal és egyenletesen megszórjuk a kakaóporral elkevert cukorral.
A szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük.
2 cm széles csigákra szeleteljük.
Sütőpapíros tepsiben addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik. 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük.
Melegen lekenjük tejjel. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése