PrintFrendly

2020. augusztus 9., vasárnap

Cukkinis kakaós csiga

Amikor a kert bővelkedik a cukkiniban, akkor mindenbe kerül egy kevés. Például a kakaós csigába is. Ezért még a nagy melegben is érdemes bekapcsolni a sütőt. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is. 
A cukkini előkészítésnél használt salátakészítőt a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók kb. 16 db-hoz
Tésztához:
*50 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*15 dkg cukkini (tisztítva mért súly)
*1 tojás
*8 dkg vaj
*1 dl tej
*2,5 dkg friss élesztő
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
Töltelékhez:
*3 ek olaj
*3 púpozott ek cukor
*2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Lekenéshez:
*3-4 ek tej

A cukkinit meghámozzuk, kimagvaljuk a salátakészítő finom reszelőfején lereszeljük. Hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, a tejben felfuttatott élesztőt, a vajat, a tojást és a kétféle cukrot. Alaposan kidagasztjuk. 
Meleg helyen a duplájára kelesztjük. 
Lisztezett felületen téglalap alakúra és kb. ½ cm vékonyra elnyújtjuk. 
Megkenjük olajjal és egyenletesen megszórjuk a kakaóporral elkevert cukorral. 
A szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük. 2 cm széles csigákra szeleteljük. 
Sütőpapíros tepsiben addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik. 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük. 
Melegen lekenjük tejjel. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése