PrintFrendly

2020. augusztus 8., szombat

Banános-ribizlis sütemény


Imádom a ribizlit, a banánnal pedig igazán jó párost alkotnak ebben a puha, szaftos süteményben. Tökéletesen kiegészíti a banán édességét a ribizli savanyúsága. Pikk-pakk elkészül, érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is. 
A sütés során használt gépet a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez
*20 dkg liszt
*1 csipet só
*1 púpozott tk sütőpor
*2 nagy tojás
*2 érett banán
*10 dkg cukor
*1 ek vaníliás cukor
*10 dkg vaj
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*10 dkg ribizli

A banánt a botmixerrel pépesítjük, majd összedolgozzuk a puha vajjal, a tojásokkal, végül a cukrokkal. 
Hozzáadjuk a sóval, sütőporral és citromhéjjal elvegyített lisztet. Sütőpapíros tepsibe simítjuk. 
A tetejére szórjuk a leszemezett ribizlit. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 
Porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése