Imádom a ribizlit, a banánnal pedig igazán jó párost alkotnak ebben a puha, szaftos süteményben. Tökéletesen kiegészíti a banán
édességét a ribizli savanyúsága. Pikk-pakk elkészül, érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában
is.
A sütés során használt gépet a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez
*20 dkg liszt
*1 csipet só
*1 púpozott tk sütőpor
*2 nagy tojás
*2 érett banán
*10 dkg cukor
*1 ek vaníliás cukor
*10 dkg vaj
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*10 dkg ribizli
A banánt a botmixerrel pépesítjük, majd összedolgozzuk a puha vajjal, a tojásokkal, végül a cukrokkal.
Hozzáadjuk a sóval, sütőporral
és citromhéjjal elvegyített lisztet. Sütőpapíros tepsibe simítjuk.
A tetejére szórjuk a leszemezett ribizlit. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése