PrintFrendly

2020. augusztus 14., péntek

Kapros-sajtos-tejfölös karaj


Minden évben tetemes mennyiségű kapor terem a kertben. Bőven teszek el belőle a fagyasztóba későbbre. Most az utolsó friss darabokat használtam fel ehhez a roppant egyszerű fogáshoz. Köretként párolt rizs készült hozzá. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*4 nagy szelet karaj
*só
*őrölt fekete bors
*2 púpozott evőkanál tejföl
*15 dkg sajt
*1 kis csokor friss kapor
*1-2 evőkanál olaj

A húst vékonyra klopfoljuk, megszórjuk sóval és borssal. 
Olajjal vékonyan kikent tepsibe fektetjük. 
A tejfölt elkeverjük kevés sóval, az apróra vágott kaporral. Lereszeljük, majd hozzáadjuk a sajt 2/3-át. 
A hús tetején egyenletesen elosztjuk. 
Lefedve 180 fokos sütőben 45 percet puhítjuk. 
Megszórjuk a maradék sajttal és addig sütjük, míg megolvad rajta. Melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése