PrintFrendly

2020. július 2., csütörtök

Mákos homokkifli


Nagy rajongója vagyok az egyszerű, könnyű apró sütiknek. Feltölthetjük vele a kiürült kekszes dobozt, sokáig elállnak, csak jövünk-megyünk és bekapunk belőle egyet vagy kettőt. De a délutáni kávé kísérője is lehet, akár szépen becsomagolva ajándéknak is remek. Ismét a kifli sütő formát használtam, amit a Cookori biztosított. Nagyon kedvelem, szuper vele dolgozni. A recept is roppant egyszerű, érdemes kipróbálni. Megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók kb. 35 db-hoz
*12 dkg liszt
*2,5 dkg darált mák
*2,5 dkg darált dió
*5 dkg porcukor
*1 csipet só
*1 késhegynyi sütőpor
*1 tk vaníliás cukor
*½ kezeletlen citrom reszelt héja
*5 dkg vaj
*porcukor a tálaláshoz

A lisztet elvegyítjük a sóval, a mákkal, a dióval, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a reszelt citrom héjával, és összedolgozzuk a vajjal. 
Becsomagolva pár órát hűtőben pihentetjük. 
A forma mélyedéseit kevés tésztával a peremükig töltjük. 
160 fokra előmelegített sütőben 18 perc alatt megsütjük, majd a formából óvatosan kifordítjuk. 
Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése