Most, hogy kicsit felfrissült a levegő, nyugodtabb szívvel
kapcsolhatjuk be a sütőt, és készíthetünk egy picit laktatóbb, tartalmasabb
ételt. Ez egy klasszikus, kicsit túlgondolva, átformálva húsmentesen, tojásmentesen.
Azoknak ajánlom, akik a hagyományos fogásokon túl szeretik az újdonságokat
kipróbálni. Természetesen, mint mindig, a felhasznált gombát most is a
ChefGomba biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 4 személyre:
Raguhoz:
*25 dkg ChefGomba
szeletelt laskagomba
*3 dl sűrű paradicsomlé
*10 dkg kukoricakonzerv
*10 dkg vörösbab konzerv
*1 tk mexikói fűszerkeverék
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*5-6 ek olaj
Továbbá:
*50 dkg krumpli
*só
*kevés olaj
Tetejére:
*8 dkg trappista sajt
A krumplit meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, és
kihűtjük. A raguhoz a felforrósított olajon megpirítjuk a gombát, hozzáadjuk a
paradicsomlevet, ízesítjük sóval, borssal, a fűszerkeverékkel. Lefedve addig
főzzük, amíg a gomba megpuhul. Hozzáadjuk a kukoricát, a babot és forralunk
rajta egyet. Ha szükséges utánízesítjük.
Egy közepes kerámia tepsit kikenünk
vékonyan olajjal, leterítünk egy sor karikára vágott krumplit, megsózzuk.
Rákanalazzuk a ragu felét, majd befedjük a maradék krumplival. Egyenletesen elosztjuk
rajta a maradék ragut, végül megszórjuk bőven reszelt sajttal.
180 fokos sütőben
15 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése