Eddig még csak csontos húsból készítettem levest, most
kipróbáltam, hogy milyen darált húsból, mégpedig pulykából.
Kerültek még bele zöldségek, és egy aromás gomba is, amit a Bio-Fungi biztosított. Sokkal hamarabb megfő, mint a hagyományos csontleves, de ugyanolyan finom, ízletes. Érdemes kipróbálni, ha egy kicsit szeretnénk a hagyományoktól elrugaszkodni, és belevágni valami újba.
Kerültek még bele zöldségek, és egy aromás gomba is, amit a Bio-Fungi biztosított. Sokkal hamarabb megfő, mint a hagyományos csontleves, de ugyanolyan finom, ízletes. Érdemes kipróbálni, ha egy kicsit szeretnénk a hagyományoktól elrugaszkodni, és belevágni valami újba.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában
is.
Hozzávalók 4
személyre
*5 dkg Amigo
Shiitakegomba
*25 dkg darált pulykacombfilé
*4 ek olaj
*2 nagyobb sárgarépa
*1 nagyobb petrezselyem
*1 kisebb karalábé
*2 nagyobb krumpli
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kis szál lestyán
*1 kis csokor petrezselyemlevél
*1 kisebb vöröshagyma
*petrezselyemlevél a tálaláshoz
A darált húst a felforrósított olajon fehéredéig
pirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, a kockára
vágott karalábét és krumplit. Felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. Ízesítjük a
fűszerekkel, a zöldfűszerekkel, hozzáadjuk egészben a vöröshagymát. Ha puhák a
zöldségek, akkor gazdagítjuk a vékonyra szeletelt gombával. Pár perc főzés után
eltávolítjuk a hagymát. A levest friss petrezselyemlevéllel megszórva, melegen
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése