Imádom a házi tésztát, mind készíteni, mind enni. Legyen
az sós vagy édes. Most utóbbi készült, egy kevés túróval töltve. A hab a tortán
a puding, ami szuper kiegészítője a derelyének. A készítés során használt
ravioli formát a Cookori biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazin
júliusi számában is.
Hozzávalók 2
személyre
Tésztához:
*10 dkg durum búzaliszt
*6 ml víz
Töltelékhez:
*15 dkg túró
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1-2 teáskanál tejföl
*2 teáskanál cukor
*1 teáskanál vaníliás cukor
Tálaláshoz:
*2 evőkanál főzős pudingpor
*2,5 dl tej
*2 evőkanál cukor
A lisztet a vízzel összedolgozzuk, fél órára becsomagolva
a hűtőben pihentetjük.
A túrót villával jól áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a
citrom reszelt héját, és a tejföllel krémesítjük.
A tésztát 2 mm vékonyra
elnyújtjuk, az egyik felére teáskanálnyi halmokat teszünk a töltelékből. A
tészta másik felét ráhajtjuk, kicsit rányomkodjuk. Szív alakú ravioli
készítővel kiszúrjuk.
Gyöngyöző sós vízben pár perc alatt kifőzzük, leszűrjük
és lecsepegtetjük.
Közben a pudingport a tejjel és a cukorral csomómentesre
keverjük. Kevergetve megfőzzük.
A túrós raviolit a pudinggal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése