Nálunk, ha nem is minden nap, de a héten többször is
készül leves. Régebben minden vasárnap húsleves került az asztalra, de ez mára
kicsit megváltozott. Általában valami egyszerű, de laktató változatot kap a
család. Ez a leves is pontosan ilyen. Pár zöldség, némi hús, és kész is az
ízletes, és színes kanalazni való.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
Gombóchoz:
*20 dkg darált pulykacombfilé
*1 kisebb tojás
*1 csapott kk fokhagymássó
*1 csipet őröltbors
*2 púpozott ek rizsdara
Leveshez:
*1 csésze zöldborsó (2,5 dl)(lehet fagyasztott is)
*2 nagyobb sárgarépa
*1 nagyobb petrezselyem
*1 kisebb karalábé
*2 nagyobb krumpli
*1 közepes vöröshagyma
*4 ek olaj
*2 liter zöldség alaplé
*1 nagy csipet só
*1 csipet őröltbors
*1 csapott kk leveslelke fűszerkeverék
A húst összedolgozzuk a tojással, fűszerekkel,
rizsdarával és félretesszük pihenni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a
petrezselymet felkarikázzuk, a vöröshagymát apróra, a krumplit, a karalábét
kisebb kockára vágjuk.
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát,
hozzáadjuk a répát, petrezselymet, karalábét, alaplevet. Ízesítjük a
fűszerekkel. Ha már majdnem puha minden zöldség, akkor beleszórjuk a borsót és
a krumplit.
A húsból vizes kézzel kisebb diónyi golyókat formázunk és a
gyöngyöző levesben kb. 7-8 perc alatt készre főzzük.
Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése