Azt már megtapasztaltam, hogy néha a legegyszerűbb
fogások a legfinomabbak. Ez a sárgarépás rizstallér akár a köretként kínált maradék
rizs felhasználására is megfelelő lehet. Bevallom, én most direkt többet
főztem, hogy kipróbálhassam az ötletet, ami a fejemben már régóta ott
motoszkált. Könnyű, egyszerű, és ami talán a legfontosabb, hogy nagyon finom.
A
reszeléshez a Russell Hobbs Desire salátakészítőjét használtam. A recept pedig
megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók kb.
12 tenyérnyi tallérhoz
*20 dkg főtt rizs
*3 nagyobb sárgarépa
*3 nagyobb tojás
*2 púpozott ek rizsliszt
*1 csapott tk só
*0,5 kk őrölt bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
*kevés olaj a sütéshez
A sárgarépát meghámozzuk, a salátakészítő durva
reszelőfején lereszeljük.
Hozzáadjuk a főtt rizst, a tojásokat, a lisztet, majd
ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával. Alaposan összekeverjük. Felforrósított
serpenyőbe 1-2 evőkanál olajon púpozott evőkanálnyi masszát elsimítunk, majd
mindkét oldalát világosra sütjük. Melegen és hidegen is finom fogás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése