PrintFrendly

2019. augusztus 4., vasárnap

Paradicsomos húsgombóc


Volt egy kevés darált hús itthon. Gondolkodtam, hogy mi is legyen belőle. Eszembe jutott, hogy még sohasem készítettem paradicsomos húsgombócot. Annyira hajtott a kíváncsiság, hogy Anyukámmal egy kis telefonos egyeztetés után bele is vágtam. Még a gyerek is segített a gombócok formázásában, így még türelmetlenebbül várta, hogy végre asztalra kerüljön az ebéd. Azt hiszem igazán jól sikerült. 
A közel 40 apró gombóc nagyon hamar elfogyott. A szószt pedig az imádott paradicsomleves mintájára hoztam össze. Egy biztos, hogy most készült elsőre, de nem utoljára.
Hozzávalók 4 személyre
Gombóchoz:
*33 dkg darált sertéshús
*7 dkg rizs
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 borsónyi házi fokhagymakrém
*1 kis fej vöröshagyma
*1 közepes tojás

Mártáshoz:
*4 dl paradicsomlé
*3 dl víz
*2 púpozott ek zabpehelyliszt
*3 ek olaj
*1 csipet só
*1 tk cukor

Tálaláshoz:
*50 dkg krumpli

A húshoz adjuk a tojást, a rizst, a sót, borsot, fokhagymakrémet, és a finomra reszelt vöröshagymát. Jól összekeverjük és félretesszük. A krumplit meghámozzuk, közepes darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. 
A masszából cseresznye nagyságú golyókat formázunk, és gyöngyöző vízbe rakjuk. Lefedve puhára főzzük. 
A szószhoz a lisztet az olajjal megpirítjuk, a paradicsomlével, vízzel sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval, cukorral. Ha puha a hús, leszűrjük, a paradicsomszószba forgatjuk. Forralunk rajta egyet, és melegen, a főtt krumplival kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése