Volt egy kevés darált hús itthon. Gondolkodtam, hogy mi
is legyen belőle. Eszembe jutott, hogy még sohasem készítettem paradicsomos
húsgombócot. Annyira hajtott a kíváncsiság, hogy Anyukámmal egy kis telefonos
egyeztetés után bele is vágtam. Még a gyerek is segített a gombócok
formázásában, így még türelmetlenebbül várta, hogy végre asztalra kerüljön az
ebéd. Azt hiszem igazán jól sikerült.
A közel 40 apró gombóc nagyon hamar elfogyott. A szószt pedig az imádott paradicsomleves mintájára hoztam össze. Egy biztos, hogy most készült elsőre, de nem utoljára.
A közel 40 apró gombóc nagyon hamar elfogyott. A szószt pedig az imádott paradicsomleves mintájára hoztam össze. Egy biztos, hogy most készült elsőre, de nem utoljára.
Hozzávalók 4
személyre
Gombóchoz:
*33 dkg darált sertéshús
*7 dkg rizs
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 borsónyi házi fokhagymakrém
*1 kis fej vöröshagyma
*1 közepes tojás
Mártáshoz:
*4 dl paradicsomlé
*3 dl víz
*2 púpozott ek zabpehelyliszt
*3 ek olaj
*1 csipet só
*1 tk cukor
Tálaláshoz:
*50 dkg krumpli
A húshoz adjuk a tojást, a rizst, a sót, borsot,
fokhagymakrémet, és a finomra reszelt vöröshagymát. Jól összekeverjük és
félretesszük. A krumplit meghámozzuk, közepes darabokra vágjuk, és sós vízben
megfőzzük.
A masszából cseresznye nagyságú golyókat formázunk, és gyöngyöző
vízbe rakjuk. Lefedve puhára főzzük.
A szószhoz a lisztet az olajjal
megpirítjuk, a paradicsomlével, vízzel sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval, cukorral.
Ha puha a hús, leszűrjük, a paradicsomszószba forgatjuk. Forralunk rajta
egyet, és melegen, a főtt krumplival kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése