Még mindig szép sötét szedrek lógnak a bokrainkon, pedig
ma már beköszöntött a szeptember. Ismeritek a pöfeteg nevű édességet? Édes,
kívül ropogós, belül omlós, puha. Na, ezt most egy kicsit megbolondítottam egy
kevés szederpürével. A fahéjjal, citrommal igazán különleges íz világú keksz
lett belőle, ami kissé hasonlít a puszedlihoz. Az is jó még benne, hogy jól
záródó dobozban sokáig eláll, már ha marad belőle.
A recept megjelent a
Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók kb.
17 db-hoz:
*20 dkg liszt
*1 csipet só
*0,5 tk sütőpor
*0,5 tk szódabikarbóna
*1 csapott tk őrölt fahéj
*12 dkg cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*5 dkg puha vaj
*1 tojás sárgája
*15 dkg szeder pürésítve, átpasszírozva
a forgatáshoz:
*8-10 dkg porcukor
A kétféle cukrot simára keverjük a vajjal, majd
hozzáadjuk a tojás sárgáját, a szederpürét, végül összedolgozzuk a sóval,
sütőporral, szódabikarbónával, reszelt citromhéjjal, fahéjjal elkevert liszttel.
Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük 1-2 órát.
Diónyi golyót gömbölyítünk
belőle, mindet porcukorba forgatjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk
egymástól távolabb, mert sütés közben terülnek.
180 fokon hőlégkeveréssel 14
perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése