PrintFrendly

2018. szeptember 27., csütörtök

Kontyos linzer


Ma 8 éve gyökeresen megváltozott az életünk. Az egyik legcsodálatosabb dolog történt, megérkezett a mi elsőszülöttünk. Azóta is bearanyozza a mindennapjainkat, 6 éve pedig már ketten teszik ezt.

Mivel családi körben egy korábbi hétvégén már megünnepeltük e jeles alkalmat, most a suliban a gyerekekkel, és a tanító nénivel is megemlékeznek róla. Meglepetésként pedig egy kis linzert készítettem, mert ez az ünnepelt egyik kedvence, de most nem hagyományos virágként, hanem kicsit elrugaszkodva a valóságtól, egy picit viccesebb formában. Bízom benne, hogy sikere lesz és ízleni fog a gyerekeknek.

Hozzávalók 24 linzerhez:

*30 dkg liszt

*1 csapott kk sütőpor

*1 nagy csipet só

*1 kezeletlen citrom reszelt héja

*1 ek házi vaníliás cukor

*10 dkg porcukor

*1 kisebb tojás sárgája

*20 dkg vaj

*házi sárgabaracklekvár a töltéshez

*10 dkg étcsokoládé a díszítéshez

*1 tk olaj


A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, cukrokkal, reszelt citromhéjjal. Összedolgozzuk a vajjal, tojás sárgájával. Pihentetés nélkül lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk. 
Egy 6 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk a korongokat. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. 
Minden második talléron egy tiszta gyufaszál végével kialakítjuk a szemeket és a szájakat. 
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. 
Egy arcot és egy hátlapot kevés lekvárral összeragasztunk, majd hagyjuk kicsit pihenni. 
Ha már nem csúsznak el a linzer lapok a lekváron, akkor vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal. Megmártjuk benne a linzereket, hajat formázva az arcoknak. 
Tiszta sütőpapíron várjuk meg, míg a csoki megszilárdul.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése