Bár még elég szép az idő, lassan tényleg vége a nyárnak
és eljött a nyárbúcsúztatás ideje. Még akad a kertben pár darab szép paradicsom
és paprika, amiből érdemes elkészíteni ezt a könnyű és ízletes fogást. Az a jó
benne, hogy a mártás fagyasztható, így télen is tudjuk fogyasztani. Nem
tartalmaz hozzáadott tojást, tejet és glutént.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin szeptemberi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész
biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*80 dkg csirkemellfilé
a sütéshez:
*5-6 ek olaj
a mártáshoz:
*2 nagyobb vöröshagyma
*3 nagyobb, lédús paradicsom
*3 közepes paprika
*3-4 ek olaj
*½ kk só
*½ kk fokhagymássó
*½ kk őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
a tálaláshoz:
*párolt rizs
A megtisztított húst vékonyra szeleteljük, bedörzsöljük a
fűszerkeverékkel.
A karikára vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk,
hozzáadjuk a feldarabolt, meghámozott paradicsomot, a felkarikázott paprikát,
majd ízesítjük a fűszerekkel, és puhára pároljuk.
Krémesre turmixszoljuk, majd
sűrű szitán átpasszírozzuk, melegen tartjuk.
A csirkeszeleteket felforrósított
serpenyőben, kevés olajon, megsütjük, majd meleg a mártással és párolt rizzsel
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése