Egy könnyű fogás azoknak, akik szeretik a különleges
ízeket. A hagyományos rántott hús egy kicsit tovább gondolt változata, ahol
kimaradt a liszt és a tojás, valamint a bő olajat elfelejtve tepsiben készült. Kínálhatjuk
friss salátával, esetleg sült krumplival is, de jól kiegészíti egy kis
fokhagymás joghurtos mártogatós is.
*2 nagyobb csirkemellfilé
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*8 dkg vaj
*10 dkg (teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa
*7 dkg kókuszreszelék
*2-3 ek olaj
A megtisztított csirkét nagyobb darabokra vágjuk,
megszórjuk sóval, borssal.
Megforgatjuk az olvasztott vajban, majd a
zsemlemorzsa, és kókusz keverékében.
Olajjal kikent sütőpapírra sorakoztatjuk,
majd a húsokat is lekentjük.
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel
kb. 23 perc alatt megsütjük, az utolsó 5 percben megforgatjuk.
Kevés kókuszreszelékkel
meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése