Idén csodás bab termésünk volt, frissen is nagy
mennyiséget dolgoztam fel ételek elkészítéséhez, de a fagyasztóba is került
belőle bőven. Kitaláltam egy roppant egyszerű köretet is, ami nem tartalmaz
hozzáadott glutént és tojást sem.
Remek köret sültekhez vagy grillezett
húsokhoz.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában
is.
Hozzávalók 2
személyre
*20 dkg zsenge zöldbab
*2 púpozott evőkanál tejföl
*1 nagy csipet só
*1 kis csipet őrölt bors
*1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*1 evőkanál apróra vágott kapor
*1 teáskanál frissen facsart citromlé
A megtisztított, 3 cm hosszúra vágott zöldbabot bő vízben
roppanósra főzzük, leszűrjük, és lecsepegtetjük. A tejfölt kikeverjük a
fűszerekkel, citromlével, és beleforgatjuk a kihűlt babot.
Hidegen, sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése