Néha a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak. Ha még egy
kicsit egészségesebb is, az pedig csak a hab a tortán. Könnyű, gyümölcsös
desszertet készítettem, amiben a fehér lisztet zabpehelyre cseréltem, a cukrot
pedig édesítőszerre. Évszaktól függetlenül bármikor, könnyen asztalra
varázsolható.
*3 nagyobb alma
Bundához:
*20 dkg zabpehelyliszt
*2 csapott ek sütőpor
*2 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*1 púpozott ek cukornak megfelelő édesítőszer
*1 ek házi vanília kivonat
*2 ek vaj megolvasztva
*3 dl tej
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*fahéjas porcukor (vagy porrá őrölt édesítőszer)
A tojásokat habosra keverjük a sóval, édesítővel,
vaníliával. Hozzáadjuk az olvasztott vajat.
Beleszórjuk a sütőporral elkevert
lisztet, és a tejjel csomómentesre keverjük. 20-25 percet pihentetjük.
Az
almákat kb. 1 cm vékony karikákra vágjuk, meghámozzuk, a magházukat kiszúrjuk.
A gyümölcs karikákat megmártjuk a masszában, kicsit lecsepegtetjük és
felforrósított serpenyőben, ujjnyi olajban világosra sütjük.
A felesleges
olajat leitatjuk.
Fahéjas porcukorral (édesítővel) megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése