Árválkodott pár darab öregebb alma a konyhapulton. Erős
gondolkodásba estem, hogy mi is legyen a sorsuk. Aztán az jutott eszembe, hogy
mi lenne, ha batyuba kerülne. Jó döntés volt. Egy könnyű kis desszert lett a
végeredmény. Nem tévedés, hogy a tésztában se élesztő, se sütőpor sincs. Az
omlósságát a vaj biztosítja. Már sütéskor is csodás illat lengte be az egész
lakást, alig bírtuk kivárni, hogy megkóstolhassuk.
A recept megjelent a
Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész
biztosította.
a tésztához:
40 dkg liszt
1 csipet só
25 dkg vaj
20 dkg tejföl
a töltelékhez:
4 nagyobb alma
1 kk vaj
1 púpozott ek cukor
1 púpozott ek vaníliás cukor
0,5 kávéskanál őröltfahéj
0,5 kávéskanál almáspitefűszerkeverék
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és becsomagolva a
hűtőben pihentetjük 1 órát.
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, apró
darabokra vágjuk. A gyümölcsöt vajon a fűszerekkel, a cukorral, a vaníliás
cukorral pár percig pároljuk, kihűtjük.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 5
mm vékonyra nyújtjuk, 8 cm-es lapokat szaggatunk belőle.
Mindegyik közepére
teszünk egy evőkanálnyi tölteléket, és a tészta szélét összefogva batyut
formázunk.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk mind. 170 fokra előmelegített
sütőben, hőlégkeveréssel kb. 23 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórva
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
tojás nem kell bele?
VálaszTörlésNem.
Törlés